Mijn verhaal

Suzanne

Ik kom zojuist terug uit Zwolle en ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg serieus genomen wordt. Wat een verademing! Waar ik voorheen, bij een bekende hoofdpijnpoli, met tien minuten buiten stond na het zien van de zoveelste co-assistent, wordt er nu op alle vlakken gekeken naar mijn hoofdpijnklachten. We zijn er nog niet helemaal en we zijn nog maar net van start gegaan, maar ik ben echt hoopvol. Ook ik heb van ALLES al geprobeerd en werd een beetje moe van alle goed bedoelde adviezen alsof ik niet al zoveel had geprobeerd. Ik ben initieel gegaan omdat ik dacht dat als ik alleen al van die ene week af kon komen als ik ongesteld was en wanneer ik heftig migraine kreeg, ik al weer een eind geholpen kon zijn. Nu blijkt dat er na een hele scala aan verschillende maatregelen gekeken wordt, echt maatwerk. Was ik maar veel eerder gegaan. Anyway, dat wou ik toch wel even kwijt. Ben erg blij met deze bovengemiddelde zorg! Ik heb weer hoop.

Ook interesse in de hormonale aanpak?
https://fempoli.nl/contactformulier/


Madelon

Vanaf haar jonge jaren op de basisschool had Madelon migraine aanvallen, maar deze werden niet herkend. Veel gedokterd bij kinderartsen en kinderneurologen maar het resultaat was dat ze op haar 14e gewoon een thuiszitter was, een heel schooljaar verloor en geïsoleerd leefde. Toen de menstruaties elke maand doorkwamen werd pas duidelijk hoe de klachten verergerden vlak voor de bloedingen. Na doorverwijzing naar de FeM-poli startte zij met succes een hormonale behandeling. Nu krijgt ze hooguit 1x/half jaar een aanval en de regie over haar leven is volledig terug. Ze weet goed waar haar grenzen liggen en met steun van de school is het eindexamen op haar 17e geen probleem.

Loop niet onnodig rond met klachten:
www.hormonalemigrainezorg.nl


Anita

heeft een nieuw leven zonder migraine als belangrijkste activiteit in haar agenda. Vanaf de eerste menstruatie kreeg ze migraine aanvallen en 2 jaar geleden leek het niet meer te stoppen. Ze raakte haar baan kwijt, kon niets meer. Van alles geprobeerd, niets hielp, tot ze een hormonale behandeling op de FeM-poli startte. De afgelopen 3 maanden is er slechts 1 lichte migraine aanval geweest. Vergeleken met twee jaar geleden scheelt dat 38 migraine aanvallen per 3 maanden. Ze heeft geen bijwerkingen van de hormonale behandeling: “ik had het gewoon veel eerder moeten doen”.

Ook interesse in de hormonale aanpak?
https://fempoli.nl/contactformulier/


Afstudeeronderzoek naar hormonale behandelmethode bij menstruele migraine

Ik ben Merel van Balen, afgestudeerd Toegepast Psycholoog en tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar effectieve manieren om patiënten te informeren over een nieuwe behandelmethode. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de FeM-poli. Onderzocht is wat de werking en de effecten zijn van een experimentele hormonale behandelmethode voor vrouwen met menstruele migraine. Onder patiënten, huisartsen en neurologen is middels diepte-interviews onderzocht of zij bekend zijn met de aandoening menstruele migraine en hoe deze momenteel behandeld wordt. Gebleken is dat  men doorgaans  onvoldoende op de hoogte is van het bestaan van de hormonale behandeling voor menstruele migraine, die bij de meerderheid van de vrouwen afname van hun klachten geeft. Ook bleek er behoefte te bestaan aan een website met actuele informatie over hormonale migraine. Ik heb hier met plezier aan meegewerkt, veel geleerd en ben met vlag en wimpel afgestudeerd.

De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van het gesprek met uw arts. Overleg bij vragen die over uw eigen klachten gaan bij voorkeur met de huisarts, behandelend neuroloog of gynaecoloog.

Afspraakformulier en
Over ons

Afspraakformulier

Klik hier voor het contact­formulier of stuur een mailbericht naar info@fempoli.nl. Vermeld altijd uw (meisjes)naam, geboortedatum, telefoon­nummer, e-mail adres, postcode en huisnummer en uw huisarts. Binnen 2 werkdagen krijgt u van ons een reactie.

Over ons

Hormonale migraine zorg is opgezet naar een idee van studenten van de Hogeschool Leiden die onderzoek deden voor hun afstuderen.

Lees verder

fempoli